Ifj. Korhecz Tamás: Otthonteremtőben a szülőföldön című könyvének bemutatója 2010.04.15.

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének Szegedi Tagozata és a Rendezvényház Nonprofit Kft. könyvbemutatóra invitálja Önt és kedves Családját:

Ifj. Korhecz Tamás:
Otthonteremtőben a szülőföldön
című könyvének bemutatójára
2010. április 15-én, csütörtökön, este 6 órakor
az
újszegedi Rendezvényházban.

 A szerző a délvidéki Szabadkán született, ma a közeli Palicsfürdőn él. A nyolcvanas évek végén és a kilencvenes évek elején televíziós riporterként dolgozott, de írásai megjelentek a vajdasági és a magyarországi sajtóban is. Jogot tanult Újvidéken, Budapesten és a kanadai Kingstonban, a jogtudományok doktora. Nős, 4 leánygyermek édesapja. Az Újvidéki Egyetemen tanít. 2000 óta szakpolitikusként vesz részt a Délvidék politikai életében, 2008-ban immár harmadszor választották meg a vajdasági kormány tagjává, ahol a jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi tárcát irányítja.
Korhecz Tamás Otthonteremtőben a szülőföldön című könyvében bemutatja azokat a vitális folyamatokat, amelyek az elmúlt két évtized folyamán a vajdasági magyarság sorsát alakították. Témái közül kiemelkednek a nemzeti tanácsokkal és az autonómiával foglalkozó kérdések, csakúgy, mint a magyar nyelvű oktatás, a kettős állampolgárságról szóló népszavazás eredményének hatása a délvidéki magyarságra, a magyar politikai érdekképviselet az adott környezetben és több más fontos jelenség is, amelyeket az ott élőkkel kapcsolatosan említeni kell.
A VMDK Szegedi Tagozata és a Rendezvényház Nonprofit Kft. szervezésében az Otthonteremtőben a szülőföldön című könyvet Kisimre Ferenc, szegedi publicista ajánlja a közönség figyelmébe.

 


© 2006 VMDK Szegedi Tagozata, vmdk@vmdk-szeged.hu