Pacal- és gulyásfesztivál a Mars téren 2009.10.10.

Pacal- és gulyásfesztivál a Mars téren

Az idén második alkalommal rendez pacal-és gulyásfesztivált az Együtt Szegedért Egyesület. Az eseményre 2009. október 10-én, szombaton reggel 9 órai kezdettel kerül sor a szegedi Mars téren, az "U" pavilon elotti területen .

Ezúttal egyesületünk, a VMDK Szegedi Tagozata is beszáll a ringbe, mind a két műfajban. A pacalt Tóth Károly, a gulyást pedig Herman Csaba készíti.

Kérjük az érdeklődőket, hogy jelezzék részvételi szándékukat az étkezési létszám megjelölésével október 7-ig szerdáig, hogy kellő mennyiségűétket készíthessünk. Jelentkezni a vmdk@vmdk-szeged.hu, és a nagy.abonyi@vmdk-szeged.hu címen, valamint a 30/5328746 -os telefonon lehet.

A részvételi díj 300 forint fejenként. Tagjainktól 100 forintot kérünk fejenként.

Kérjük, mindenki jelezze, hogy a pacal-, vagy a gulyás-csapatban kíván tevékenykedni. Műanyag étkészletről és poharakról, valamint a bográcsok tartalmáról az egyesület gondoskodik, italt viszont mindenki hozzon magával az elvárható mennyiségben és minőségben.

A főszervezo által meghatározott nevezési díj 1000 forint csapatonként. Ezt egyesületünk fizeti be.

Szép időről a főszervező, Együtt Szegedért Egyesület gondoskodik Bakai Csaba vezetésével.

Jelentkezzünk minél többen, hogy egy szép őszi napot tölthessünk együtt a szegedi civilekkel.

VMDK Szegedi Tagozata

 

Képgaléria Hullmann László képeiből

 

 

 

Gulyásfozésben a vajdaságiak a legjobbak

 Szegedi tudósítónktól

Bakai Csaba (balról), az Együtt Szegedért Egyesület elnöke átadja az elso helyért járó kicsiny ''aranybogrács”-ot és az oklevelet Nagy Abonyi Attilának (jobbról), a délvidékiek elnökének és Hermann Csabának, a legjobb fozomesternek.

    Hogy milyen jól forgatják a fakanalat a délvidékiek, illetve a Vajdaságból származó honfitársaink, arról újra meggyozodhettünk azon a szegedi pacal- és gulyáslevesfozo versenyen, amelyet az Együtt Szegedért Egyesület szervezett a Mars téri piacon a Tisza-parti városban muködo civil egyesülések csapatai számára. Pusztai Lajos, a Szegedi Piacigazgatóság ügyvezetoje immár második alkalommal bocsátotta rendelkezésére az említett egyesületnek, illetve a versenyzoknek az úgynevezett U-pavilon elotti teret, ahol már kora délelott több mint 10 bográcsban rotyogott a finom étek.
     A zömmel délvidéki versenyzok ezúttal is kitettek magukért: a VMDK szegedi tagozatának versenyzoi az idén is kiválóan szerepeltek. A pacal kategóriában a Tóth Károly irányította csapat a középmezonyben végzett, a legjobb marhagulyás-levest pedig a Hermann Csaba vezette együttes szerezte meg. A vetélkedo befejeztével Bakai Csaba, az Együtt Szegedért Egyesület és a szegedi ''civilek” elnöke a díjátadás után elmondta, hogy az összejövetel sok szempontból is hasznos volt, de mindenekelott az ismerkedés és a barátkozás célját szolgálta. Külön kiemelte a délvidékieket, akik mindkét kategóriában derekasan helytálltak, s rendkívül aktívak a városban rendezett kulturális és társadalmi megmozdulásokban is.

(K. F.)

Forrás: http://www.hetnap.rs/uj/index.php?zg=4663&no=267

 

 


© 2006 VMDK Szegedi Tagozata, vmdk@vmdk-szeged.hu